Δημητριακά-Ελαιούχοι σπόροι-Ζωοτροφές
Το εργαστήριο διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αναλύσεις δημητριακών, ελαιούχων σπόρων και ζωοτροφών.
Επίσης μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πλήθος παραμέτρων σε αυτά τα προιόντα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- υγρασία
- πρωτεΐνες
- λιπαρά
- ακατέργαστες ίνες
- μέταλλα
- αφλατοξίνες B1, B2, G1, G2
- ωχρατοξίνη Α
Στον τομέα του σιτηρών το εργαστήριο, είναι ένα από τα ελάχιστα στον χώρο, που έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τον προσδιορισμό υλών που δεν ανήκουν σε σιτηρά βάσεως υψηλής ποιότητας.
Ειδικότερα στο σκληρό σιτάρι υπάρχει μακρά εμπειρία ως προς τον προσδιορισμό:
- υαλωδών κόκκων
- αλευρωδών κόκκων
- κόκκων μαλακού σίτου
Για την αρτοποιητική ικανότητα του σίτου και του αλεύρου, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής εξειδικευμένων αναλύσεων όπως :
- αλβεογράφημα
- φαρινογράφημα
- εξτενσιογράφημα
- αριθμός πτώσης κατά Hagberg