Τρόφιμα
Με την πολυετή πείρα μας στον τομέα των τροφίμων, έχουμε τη δυνατότητα εξέτασης, με ακρίβεια και υπευθυνότητα, των παρακάτω βασικών παραμέτρων :
- υγρασία
- πρωτεΐνες
- λιπαρά
- υδατάνθρακες
- ακατέργαστες ίνες
καθώς επίσης και πιο εξειδικευμένων, όπως :
- βαρέα μέταλλα
- βιταμίνες
- συντηρητικά (σορβικό οξύ, βενζοϊκό οξύ, θειώδες οξύ)
- αφλατοξίνες Β1, Β2, G1, G2 (σε ξηρούς καρπούς)
- αφλατοξίνες Μ1, Μ2 (σε γάλα, γαλακτοκομικά)
- ωχρατοξίνη Α (σε καφέ, κακάο, σταφίδες)
Έχουμε την ικανότητα να δώσουμε στον τυποποιητή, τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές που χρειάζονται, για την επισήμανση και τη διάθεση του τροφίμου στο εμπόριο, σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων & Ποτών.
Επίσης παρέχουμε στον τυποποιητή, την διαθρεπτική επισήμανση του τροφίμου (όταν αυτή απαιτείται) και που αφορά τις παραμέτρους :
- ενεργειακή αξία
- πρωτεΐνες
- υδατάνθρακες
- σάκχαρα
- λιπαρά
- κορεσμένα λιπαρά οξέα
- αλάτι (NaCl)
Τέλος παρέχουμε στον τυποποιητή και την ενδεικτική ημερήσια πρόσληψη ανά μερίδα τροφίμου (GDAs), με βάση τη δίαιτα των 2000 θερμίδων ενός ενήλικα, που αφορά τις παραμέτρους :
- ενεργειακή αξία
- σάκχαρα
- λιπαρά
- κορεσμένα λιπαρά οξέα
- νάτριο