Χημικά Εργαστήρια Αθηνών

Φίλτρα επεξεργασίας και βελτίωσης νερού

Καταχώρηση 2013/06/22

Υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά στον καταναλωτή, όσον αφορά την ύπαρξη και την αποτελεσματικότητα των φίλτρων νερού που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο.  

Ποια λοιπόν είναι η χρησιμότητά τους και ποιες ιδιότητες έχουν ;

Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι τα διάφορα φίλτρα επεξεργασίας και καθαρισμού δεν διαθέτουν ικανότητα «νοημοσύνης»,

Περισσότερα...

Εξασθενές χρώμιο-Κίνδυνος στο πόσιμο νερό

Καταχώρηση 2016/09/12

Το χρώμιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που απαντάται στη φύση και επομένως αποτελεί μέρος και της διατροφικής αλυσίδας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συναντάται σε τρία σθένη (μορφές) : το δισθενές Cr(II) , το τρισθενές Cr(III) και το εξασθενές Cr(VI).

Δισθενές : είναι πολύ ασταθές και η πλέον σπάνια μορφή του.

Τρισθενές : σχεδόν όλο το χρώμιο που υπάρχει στη φύση βρίσκεται υπό την μορφή του τρισθενούς χρωμίου.  

Περισσότερα...

Δείτε επίσης

Δημητριακά-Ελαιούχοι σπόροι-Ζωοτροφές

Δημητριακά-Ελαιούχοι σπόροι-Ζωοτροφές

Το εργαστήριο διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αναλύσεις δημητριακών, ελαιούχων σπόρων και ζωοτροφών. Επίσης μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πλήθος παραμέτρων σε αυτά τα προιόντα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Νερό

Νερό

Στον τομέα του νερού, το εργαστήριό μας έχει την δυνατότητα ενός μεγάλου εύρους αναλύσεων. Πόσιμο νερό Μια πρώτη εξέταση του νερού, από την οποία θα λάβουμε αρκετά συμπεράσματα, στο αν...