Χημικά Εργαστήρια | Σκαράκης Μιχάλης

Φέτα VS λευκό τυρί : τόσο ίδια.. μα ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά

Καταχώρηση 2014/12/06

Στο τμήμα των τυροκομικών προϊόντων των καταστημάτων τροφίμων, βλέπουμε μαλακά τυριά, που ενώ μακροσκοπικά έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, να έχουν μεγάλη διαφορά στη τιμή τους. 

Αυτό συμβαίνει με την "φέτα" και το "λευκό τυρί άλμης", με το πρώτο να έχει περίπου διπλάσια τιμή από το δεύτερο. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται αλλά και στη διαδικασία παραγωγής.

Ας δούμε λοιπόν ομοιότητες και διαφορές αυτών των δύο τυριών.

Περισσότερα...

Δείτε επίσης

Το ελαιόλαδο κρατάει τα σκήπτρα των λιπαρών υλών

Το ελαιόλαδο κρατάει τα σκήπτρα των λιπαρών υλών

Καταχώρηση 2018/08/14 Τα λιπίδια (κοινώς λίπη & έλαια) έχουν τεράστια συμβολή στη διατροφή μας. Κατά την άποψη των διαιτολόγων σε μια σωστή διατροφή η συμμετοχή των λιπιδίων δεν πρέπει να...

Λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά

Λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά

Καταχώρηση 2014/09/19 Ο απλός καταναλωτής σίγουρα έχει αναρωτηθεί που οφείλεται η διαφορετικότητα του χρώματος των κρασιών και ειδικότερα η μεγάλη γκάμα αποχρώσεων των κόκκινων κρασιών. Σε κάθε σύγχρονη οινοποίηση το...